söndag 30 augusti 2009

Kräftskiva

.
I går hade Anna Micke Tova och Alva bjudit in till Kräftskiva! Det var jättetrevligt, och Anna är så duktig på att laga mat. Det är alltid så gott och nya spännande recept. I går hade hon gjort tre olika pajer, en supergod med västerbottenost och kantareller en med kyckling och en med broccoli. Och det var hembakat bröd, sallad och "röror". Sen var det kräftor, kex och ost... Till barnen var det hamburgare med bröd, och pommes.
Det var så fint dukat, dekorerat med rönnbär och lyktor på bordet. Anna har de stora fina matteustallrikarna så att man får plats med all god mat. Här sitter vi och har det gott!! Johan älskar kräftor han tog även ett par till kladdkakan!!

I dag har vi varit sega. Johan drog i gång jordfräsen men tröttnade ganska fort. Jag har skrapat och slipat fönster. Det har regnat mest hela dagen, bara det gör ju att man blir trött. Nu är helgen redan slut. Det går alldeles för fort. Jag tror alltid att vi ska hinna så mycket..
Kramar från Malin
.

fredag 28 augusti 2009

Svamprunda

.
I dag var det dags för svamprunda! Solen har lyst med sin frånvaro och då inbillar jag mig att huggormarna stannar hemma. Jag gillar inte att plocka svamp när solen steker och dom små liven ligger och solar sig. Ni kan ju tänka er vad jag tycker om att sticka ner handen i det här stenröset. Men kantareller är ju så gott, så då kan jag offra mig. Det blev en 3-4 liter och lite stekta till fredagsmyset! Nu har jag lagt ut mina favoritbloggar under min profil så är det någon som är nyfiken på någon är det bara att klicka på det. Trevlig helg!
Kramar Malin

torsdag 27 augusti 2009

Tvättstuga

.
Detta är min tvättstuga. Den är verkligen mini! Jag skulle gärna vilja ha en större. Vi har ju "kallgarderober "uppe, det finns en kvar som vi inte gjort iordning. Den vore perfekt som tvättstuga. Johan går med på det mesta men här är det nog stopp. Vi duschar uppe har alla garderober där och det vore bara så praktiskt. Nu har jag visserligen fått lite hyllor (bakom draperiet till vänster) till träningskläder,fotbollsväskor m.m. Det vore bara så skönt med lite riktig plats att hänga tvätt, förvara stryktvätt och kanske en ho att tvätta för hand i. Det skulle vara ett jätteprojekt och det funkar ju bra nu med, men drömma kan man ju alltid. Jag tvättar i stort sett varje dag, så den skulle bli väl använd! I morgon är det redan fredag igen. Kanske blir det lite gjort på "nya projektet"!? Nu ska jag i alla fall ut på en liten shoppingtur med mamma!
Kramar Malin

tisdag 25 augusti 2009

Marksten

.
Helgerna går alldeles för fort. Vi hann ingenting med vårt bygge! Det har varit Lindåsloppet, fotbollsmatch och en massa annat. Men jag har i allafall fyndat på blocket!! När jag skulle fundera på vad vi skulle ha för plattor/marksten, hittade jag en annons på blocket. Det var en familj i Kalmar som köpt på sig för mycket. Det var ju tur att det var såna vi kunde tänka oss. Den är köpt på Benders, det är ju bra om vi skulle vilja köpa till. Det är ca 20 kvm, så jag hoppas det räcker. Den heter Troja Antik och är lite gammaldags, passar bra här ute på landet! Det blev halva priset mot om vi skulle köpt från butiken. Pallarna vägde ca 1 ton st, mamma och pappa var snälla och följde med så vi hade två släp!! Nu finns det här hemma, så det är bara att sätta igång när lusten infinner sig.

Jag har inte bara fyndat marksten, i fredags var Filip och jag på miljöstationen. Jag blev rätt snopen när jag insåg, att de ju faktiskt har en hel del gamla fönster och dörrar. De var dessutom billigt!! Jag betalade 30 kr st. Det är billigare än på auktion. Vi plockade ut de vi tyckte var i bäst skick, så nu ska jag skrapa, kitta och måla. Sen ska de sitta i väggarna i vårt nya projekt. Nu har vi börjat vela om vi ska ha tak över hela istället för halva eller kanske inget alls. Det finns ju så fina segel också!! Vi får se.

Kramar Malin

torsdag 20 augusti 2009

Nytt Projekt!!

.
.
Dags för nytt roligt projekt! Vi tog ju en bit av altanen när vi byggde verandan, så det golvet blir till ett mindre uterum med soldäck. Det blir bra i anslutning till poolen. Solen ligger på länge här om kvällarna. Det är meningen att det ska bli två väggar och tak över halva. I morgon ska Filip och jag köpa gamla fönster, får se vad vi hittar. Sen är det bara att börja regla upp väggarna. Kanske hinner vi lite i helgen. Det är ju så kul när man väl kommer igång. Även om vi inte hinner njuta så mycket av det denna sommaren.
.
Vi har tänkt att lägga plattor en bra bit mot stora altanen. Det är mycket jobb innan vi kommit så långt. Fortsättning följer..

Kram Malin

onsdag 19 augusti 2009

Gamla Glasverandan

.
Gamla Glasverandan var borttagen och ersatt med "moderna fönster" från 50 eller 60-talet, när vi köpte huset. Som tur är är ju smålänningar kända för att vara sparsamma, alla fönster och dörrarna låg uppe på vinden i kokhuset! Så vi totalrenoverande hela verandan och satte tillbaka de gamla fönstren. Det var ett hästjobb att skrapa, kitta och måla allt, men det var det värt. I dag är den våran hall. Den pryder hela huset!


Här trivs Musse i fönstret. Bordet och stolen är från Lene Bjerre inköpt i Danmark. Lampan i fönstret köpte jag på Smultrongården utanför Örebro, trevlig butik!!


Spegelbyrå, inropad på auktion (så klart) den har jag målat och gjort iordning. Den är bra till alla mössor och vantar och annat smått och gott.



Vad ska man ha i fönstret om inte pelargoner!


Kram Malin

söndag 16 augusti 2009

Lyktstolpe

Vilken tid det tar ibland när man tänkt göra något, tex sätta upp en lyktstolpe i trädgården!! Den har blivit bortglömd till och från men nu är den uppe. Johan valde ju den bästa dagen på hela sommaren, det regnade hela dagen igår. Men skam den som ger sig. Idag kunde den kopplas in och den lyser så fint. Ska bli skönt när hösten kommer. Igår var det riktig höstkänsla, vi eldade tom en brasa i öppna spisen. Nu skiner solen så skönt igen!
I eftermiddag har vi varit på föreläsning med Agneta Sjödin. Hon var i Mundekulla och pratade om "En kvinnas resa". Det var intressant, hur vågar man göra en sån grej helt själv? Vandra 80 mil på pilgrimsleden till Santiago de Compostela i Spanien. Hon berättade öppet och hjärtligt om det mesta med mycket humor. Det var också en del allvar om att lita och tro på sig själv. Jag köpte boken efteråt som hon signerade så fint! Ska bli intressant att läsa.

Mina favoriter har somnat i soffan!
Ps. Glöm inte klicka på bilderna! Ds.


Kram Malin

fredag 14 augusti 2009

Mundekulla

.
Nu njuter jag av mina vita pelargoner!


I går kväll var jag i grannbyn Mundekulla på musikfestival! Roger Pontare var där och sjöng. Regnet öste ner så det fick bli inomhus. Annars är det så fint på "Mundekulla Äng". Men vad gjorde det när de har så fina lokaler. Uppe på loftet stod bänkar uppradade och liggunderlag var utplacerade framför scenen. Det var nog ungefär 250 personer som satt, stod upp eller låg ner och njöt av denna fantastiska röst. Det blev visor,blues, musical och bidrag från melodifestivalen. Bäst var "Somewhere" ur West side story tycker jag. Mamma och pappa var med de var jättenöjda. Särskilt pappa som ju spelat konserter med Pontare (för länge sen). Det är ju väldigt speciellt att komma så nära artisterna som man gör här. Det blir sån mysig stämning. Efteråt tog vi en fika i deras trevliga café, renoverat i gammal stil!




Idag sken solen så skönt när jag kom hem. Nu gäller det att njuta av det lilla som är kvar av sommaren. Kanske är detta sista varma helgen!

Kramar från Malin

onsdag 12 augusti 2009

"Biblioteket"

Hörnskåpet och bordet är inropat på auktion.

Guldspegeln är ett av mina allra första auktionsfynd!
.
Halvmånebordet var brunt när jag köpte det men vit färg gör underverk!
.
Hemsnickrad hylla!

När Filip slutade använda sitt lekrum föreslog jag att vi skulle ha ett bibliotek istället. Det tyckte han var en bra ide, bara han fick bestämma vad hans böcker skulle stå. Sen funderade han en stund och sa "Men mamma hur ska det bli när alla ska komma hit och låna?". Det är mysigt att ha ett rum bara för att sitta och läsa i,dricka en kopp te eller elda en brasa. Helst skulle jag vilja ha antika bokskåp med glasdörrar. Men de är inte lätta att få tag på och är väldigt dyra. Får se om jag kommer över några på blocket eller auktion. Så länge har vi vanliga "Billyhyllor" från Ikea som vi satt pärlspont på sidorna och lister runtom. Fåtöljerna är också från Ikea. Fotpallarna från Indiska.
Kram från
Malin

måndag 10 augusti 2009

Madonna

Madonna från Alvas Hus

Madonna från Topiary

Madonna från Fridas Gård

Min fina franska Madonna från Slottsstallet.

Madonnor,typiska för den franska lantliga stilen. Första gången jag såg en i någon av mina inredningstidningar visste jag direkt att jag ville ha en. Det har blivit några till, de är ju så svåra att motstå. Man skulle kunna tro att jag är religiös,men så är det inte. De är bara så vackra och rofyllda. Fina att dekorera med. Man kan ju alltid hoppas att de vakar lite över oss!
Kram Malin

söndag 9 augusti 2009

Campingliv

.

Underbara Böda sand. Sol hav och sand. Härliga dagar på stranden och mysiga grillkvällar. Böda är verkligen vår Favoritcamping. Hundvänlig, skatepark och cykelbana till Filip, mysiga promenadstigar. Affärer, restaurang, underhållning, pool här finns allt! Och det är ljuvligt när solen skiner. Vi trivs så bra i vår gamla husvagn. Den är verkligen shabby chic. Trettio år i år. Synd att haglet bucklade hela taket. Det skämmer ju endel. Nu har vi bott färdigt i husvagnen denna semestern. Kanske åker vi ut någon helg till. Det känns alltid lite sorgligt när semestern är slut. Men vi har verkligen haft det bra. I dag har Filip spelat match, de förlorade mot Åseda med 5-2. De kämpade väl i värmen men räckte inte ända fram. Vi har 24 grader i poolen det är ju skönt. Borta bra men hemma bäst!
Nu är det åter dags att njuta av livet på landet. Kram Malin



Jack njuter av semestern!

tisdag 4 augusti 2009

Nya Glasverandan utv


I dag har vi varit och köpt hängrännor och stuprör. Johan håller på att sätta upp det sista nu! Vi har städat hela dagen. Det blir en hel del verktyg och målarburkar när man bygger och donar. Jag har plockat på altanen och slängt endel av sommar-blommorna. Det börjar ju bli slutet för dom nu. Det är lite tråkigt känns som om allt är visset. Ville plocka en bukett vilda blommor men det fanns inga (mer än hundkex). Jag tänkte visa lite bilder på verandan, nu när den äntligen är klar. Det känns så skönt, samtidigt som det är kul att hålla på känns det lite som ett påhäng ibland. Men nu är det klart och vad spelar några månader för roll egentligen. Snart blir det ett nytt projekt, man glömmer ju som tur är! Det finns massor jag skulle vilja göra. Tidigt imorgon kör vi till Böda Sand. Det ska bli soligt och fint, så vi tänkte njuta riktigt av våra sista semesterdagar. Sola och bada, läsa böcker. Nu måste jag packa ut i husvagnen. Kram Malin


Klicka gärna på bilderna!

måndag 3 augusti 2009

Nya Glasverandan

.



Idag var Filip med på Jacks morgonrunda, vi kollade några svampställen. Då kom jag att tänka på när han var liten och vi var ute och plockade svamp. Jag "styrde" in honom på ett ställe och när han fick se dom blev han alldeles överlycklig. Mamma, titta vad många svampar!!!! Det blev iallafall en liter idag. Filip blev så inspirerad av att jag öppnade en blogg, han ville också starta en. Den heter http://filipkronmar.blogspot.com/ "Kul med Filip".

Idag tänkte jag visa lite bilder invändigt på nya glasverandan. När jag fick idén trodde jag aldrig att det skulle bli av, men Johan tyckte också det var bra. Han började nästan skissa direkt på en ritning. Det är ju bra med en händig man! Det har varit ett stort projekt och har tagit mycket tid. Vi har tagit en hel del pauser... Nu är den verkligen snart klar utvändigt också. Helst hade jag velat haft gamla fönster och dörrar som på framsidan, men man måste ju vara lite praktisk också. Det blev en kopia av den gamla. En snäll man från vissefjärda gjorde alla nio fönster, pardörrar och spröjsar åt oss. Glasmästeriet satte i isolerglas, vips så hade vi en glasveranda. Det tog lång tid innan vi kunde skruva i karmarna , Men då kunde vi äntligen se hur det verkligen skulle bli.Jag är så glad för min veranda. Sitta och titta ut över ängarna tranor,rådjur,hare,räv och en och annan älg. Bara läsa en bok eller titta i en tidning. Vi äter alla måltider här spelar spel och umgås.
Den är inredd med vitmålad pärlspont både på väggar och tak. Golvet är jag så nöjd med. Det har vi köpt på Golv och kakel i Emmaboda. Lite medelhavsinspirerat passar bra till olivträd och lavendel. Soffan och stolarna är auktionsfynd. Det fina slagbordet har jag fått av Alva som vuxit upp i huset. Tack! Det var delvis grönt men allt blir så fint med lite vit färg. Lilla sideboardet är också inropat på auktion. Taklampan är min favorit, det är något särskilt med lampor. Den är inköpt på Atmosphere liksom tallrikshyllan som tjänar som bokhållare.Det blev mycket text idag.Får se om det blir några inlägg de närmsta dagarna ev tar vi en tur till Öland.


Kram Malin







söndag 2 augusti 2009

Läslampa

I dag har vi haft ännu en dag med sol! Vi har fortsatt måla på nya verandan, lite i taget... Jag ska visa bilder sen. I fredags var vi i Kalmar. Johan och Filip var med på minitriathlon, det var kul att kolla på. Först simma sen upp på cykeln och därefter löpning. Det gick bra för båda. När vi ändå var i Kalmar var jag inne på "Mormors fönster". Jag var på jakt efter en lampskärm till min "nya" läslampa. Jag har letat läslampa så länge. Nu har jag äntligen hittat en. På Linnés antik i Haga, Göteborg. Den är så fin. Antik med ny elektricitet. Dock utan skärm. Men på "Mormors fönster" hade dom en. Jag hade tänkt ha den i "biblioteket" men nu tycker jag den passar bäst vid soffan. Jag flyttar runt på allt möjligt mest hela tiden. Vi har möblerat om många gånger...
Anledningen till att vi var i Göteborg var Atmosphere. Vilken butik! Det är så kul att bara titta. Egentligen var det semesterstängt. Tack snälla Ingrid för att du öppnade åt oss! Vilken lyx att få ha den helt för
oss själva. Jag ville så gärna visa min syster butiken. Det finns inget liknande någon annanstans. Ingrid är en stor inspirationskälla hela hon! Jag köpte bla en fransk mjölsäck och en ganska stor gjutjärnsljusstake. Det var allt för idag!

Kram Malin

lördag 1 augusti 2009

Kantareller

.

Vad är väl som årets första kantareller? Gick en runda i skogen med Johan och Jack för att kolla en av mina svamprundor. Jag blev inte besviken. Sommarkantarellerna är här och det är så kul. Vi plockade två liter samtidigt som vi fick slåss med myggen. Men det var det värt. Jag kommer inte att glömma myggmedel nästa gång. Idag har vi varit ute, kanonväder med sol hela dagen. Johan har snickrat på nya verandan. Nya fönsterfoder och knutbrädor. Filip har gjort två fina fågelholkar av "spillet". Han funderar på att sälja en till mormor. En satte han högt uppe i stora Lönnen på baksidan. Själv har jag målat det Johan har snickrat. Men jag har också hunnit njuta av en bok i solstolen. Det var 20 grader i poolen men det kändes kallt. Filip har tagit sig några dopp. Vad är väl bättre att avsluta dagen med än några smörgåsar med smörstekta kantareller?!!
.
.
Jag har länge funderat på att starta en blogg, men mina datakunskaper är ju inte de bästa.
Vi får se hur det går, jag vill ju lägga in lite bilder. Johan har haft lite jobbigt med mig ikväll! Det har varit tusen frågor. Jag har tänkt att skriva några gånger i veckan. Det kommer nog att bli lite allmänt och mest om huset! Det finns ju alltid så mycket att plocka med.


Kram Malin